Honda D Series Forum banner
301 - 320 of 534 Posts
Nie, on mógł już kilka razy pisać na forum dla noobów, ponieważ tam się nie liczy liczba postów...loljk to była dopiero jego pierwsza wizyta na prawdziwych forach...lol

Discussion starter · #306 ·
O rly?

lol, to tylko pokazuje, że zamieścił swój pierwszy post "gdzieś". Może zdjęcie nazwy twojego wątku i numeru posta?
naw, on mógł już kilka razy pisać na forum dla noobów, ponieważ nie liczą się one w twojej liczbie postów...loljk to była tylko jego pierwsza wyprawa na prawdziwe fora...lol
^^^ Edytowane, żebyście nie siedzieli całą noc spekulując.

Dzisiaj na hamowni... 199,5 KM na kołach i 223 Nm przy 12 psi. Nieźle jak na seryjną głowicę, wałek rozrządu i koło zębate wałka rozrządu. Również 12 psi przy 3200 obr/min - szybkie wkręcanie się na obroty! Myślę, że szczyt momentu obrotowego był również przy 3200 obr/min... Powinienem mieć wykresy do udostępnienia później, gdy zostaną mi przesłane e-mailem.

Discussion starter · #311 ·
Dzisiaj na hamowni... 199,5 whp i 230 wtq przy 12 psi. Nieźle jak na standardową głowicę, wałek rozrządu i koło zębate wałka rozrządu. Również 12 psi przy 3200 obr./min - szybkie wkręcanie się na obroty! Myślę, że szczyt momentu obrotowego był również przy 3200 obr./min... Powinienem mieć wykresy do udostępnienia później, kiedy zostaną mi przesłane e-mailem.
To jest po prostu chore!

Wystarczy 0,5 whp, żeby przekroczyć 200?! Po prostu załóż turbonator.

Podoba mi się moje strojenie NA, więc będę z niego korzystał przez jakiś czas. Szukam kolektora Kami i katalizatora o wysokim przepływie, aby naprawić wydech, więc to będzie następny krok.

Dzisiaj na hamowni... 199,5 whp i 230 wtq przy 12 psi. Nieźle jak na standardową głowicę, wałek rozrządu i koło zębate wałka rozrządu. Również 12 psi przy 3200 obr./min - szybkie wkręcanie się na obroty! Myślę, że szczyt momentu obrotowego był również przy 3200 obr./min... Powinienem mieć wykresy do udostępnienia później, gdy zostaną mi przesłane e-mailem.
:shocked: to ogromny moment obrotowy jak na konfigurację z niskim doładowaniem!
Wszystko, czego potrzebujesz, to 0,5 whp, aby przekroczyć 200?! Po prostu załóż turbonator.
:lol: :stupid:

Dzisiaj na hamowni... 199,5 whp i 230 wtq przy 12 psi. Nieźle jak na seryjną głowicę, wałek rozrządu i koło zębate wałka rozrządu. Również 12 psi przy 3200 obr/min - szybkie wkręcanie się na obroty! Myślę, że szczyt momentu obrotowego był również przy 3200 obr/min... Powinienem mieć wykresy do udostępnienia później, gdy zostaną mi przesłane e-mailem.
to d18 ?

To jest D18... Ale kilka nowych problemów... W podróży do Kanady w ten weekend udało mi się wepchnąć wentylator do chłodnicy, co spowodowało kilka wycieków. Wymieniłem standardową chłodnicę z powrotem na podróż powrotną i po drodze przegrzałem się i myślę, że mogłem wypaczyć głowicę. Mam tu drugą głowicę (o nieznanym stanie), ale najpierw muszę zrobić test kompresji na zimno, aby sprawdzić, czy to naprawdę problem. W tej chwili wydaje się, że działa tylko na kilku cylindrach i ciężko go uruchomić... Trochę brzmi jak Subaru!

Och człowieku, to do bani, mam nadzieję, że to rozgryziesz. Jakie uzyskałeś mpg na swojej podróży?

strojenie wymaga pracy. do ilu obrotów go rozkręciłeś na hamowni?

coś jest nie tak, że masz o wiele więcej momentu obrotowego niż mocy.

nawet na małej turbosprężarce, która w pełni doładowuje przy 3200 obr./min... potrzebujesz o wiele więcej wyprzedzenia zapłonu na górze (jeśli chcesz prawdziwy zakres mocy).

fajnie. bardzo fajnie.

Och człowieku, to do bani, mam nadzieję, że to rozgryziesz. Jakie mpg miałeś w swojej podróży
Właściwie, lepiej! Średnio miałem 30 - 32 mpg podczas jazdy z prędkością 80 mph i osiągnąłem nawet 38 mpg na wolniejszym odcinku. Podczas testów na hamowni, w mieście i na autostradzie nadal miałem 26 mpg.

tune needs work. what did u rev it to on the dyno?

something is wrong that you have that much more Tq than HP.

even on a small ass turbo that boosts fully by 3200rpm... you need way more timing up top (if u want a real power band)

nice tho. very nice.
Rev'd do 6800. Wkrótce udostępnię kilka wykresów. Właściwie muszę trochę cofnąć zapłon, ponieważ słyszę dzwonienie pod dużym obciążeniem na 5. biegu. Mam też podłączoną kontrolę spalania stukowego.

301 - 320 of 534 Posts