Honda D Series Forum banner

Co to za skrzynia biegów?

26K views 9 replies 6 participants last post by  transzex  
#1 ·
Cześć ludzie, natknąłem się na problem z kupnem skrzyni biegów, chciałbym się tego dowiedzieć jak najszybciej, aby "spróbować" ją zwrócić w razie czegoś złego.
1. Muszę wiedzieć, czy skrzynia biegów pochodzi z silnika Y8.
2. Muszę wiedzieć, jakie jest przełożenie główne - i przełożenia biegów -

Honda Civic 99-00, S40...
Kod mówi: P4A/A000
Naklejka mówi: E5F

Dzięki z góry.

#2 · (Edited)
Nie potrafię ci tego od ręki powiedzieć i nikt inny też nie powinien, było to tu poruszane miliony razy, proste wyszukiwanie znajdzie to, czego szukasz, zamiast dołączać do naszego forum tylko po to, by znaleźć tę odpowiedź, a potem nigdy nie wracać. Albo wnieść coś do stołu dla nas. Po prostu nas wykorzystując.

#4 ·
smh nawet nic nie opublikował na forach dla nowicjuszy ani nie powiedział nam nic o swoim samochodzie i po prostu zamierza wszystko dla niego uprościć... smh, dlatego mamy ich tak wielu.

#6 · (Edited)
Odnośnie mojego pierwszego pytania, odpowiedź została znaleziona dzięki wyszukiwaniu, a dzięki singlecizam stało się to jasne. Ale to nie było główne pytanie, które miałem, naprawdę jestem zdezorientowany w kodach Tranny, jeśli B000 jest dla Ex, nie jestem pewien, czy A000 jest dla wszystkich innych.

Moje pytanie na samym początku powinno brzmieć, jak poznać przełożenie główne w skrzyni biegów, którą kupiłem, ponieważ szukając w google zdałem sobie sprawę, że są dwie wersje D16Y5 (Civic HX) z 3.722 FD i D16Y7 (Civic CX/DX/LX) z 4.058 FD i nie jestem pewien, czy P4A/A000 odnosi się do D16Y5 czy D16Y7

I nie powiedziałem, jakiego mam Civica, ponieważ nie słyszy się tych silników zbyt często, to Civic EL JDM, 1343cc, D13B3, model 1993, z gaźnikiem. Mieszkam w Kostaryce i jest kilka takich samochodów. Mój mechanik ukradł moją skrzynię biegów, więc nie wiem, którą miałem wcześniej.

Czytałem na tych forach kilka tygodni temu, aby spróbować rozwiązać mój problem i przepraszam za pytanie nowicjusza, które zadałem, ale nie wiem nic o kodach tranny samochodów USDM i planuję zainstalować tranny USDM, ponieważ większość używanych części, które przychodzą do mojego kraju, pochodzi z USA.

Jeśli ktoś musi przenieść to do sekcji dla nowicjuszy, proszę to zrobić.
np, Dzięki.

Wyprzedziłeś moją odpowiedź transex, Dzięki wszystkim!