Honda D Series Forum banner
1 - 20 of 34 Posts

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I just put a Z6 head on my 90 Si Hatch, It started up and idles fine but won't rev past 4k where its starts missing and sounds exactly like the rev limiter.. Cam timing and ignition timing are right on.. Thanks for any help...
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter · #6 · (Edited)
The ECU is stock, whatever came stock in a 90 Si Hatch with a D16A6.. I'm new to this but was pretty sure the stock ecu would work being that I am using the a6 intake and dizzy still... Nothing else has been changed from stock. D16Z6 head, timing belt, and head gasket. Thats it.. Thanks for the help.
 

·
Registered
Joined
·
125 Posts
check your two outside tps wires, that was my problem after i did a mini me swap. it would bog at idle and bog at heavy acceleration after 4k because it thought it was wot when it was closed and visa versa.
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter · #8 ·
I let the car idle for 30 minutes today, It wouldn't even get hot enough for the thermostat to open for some reason. It idles great and revs fine up to 3K where it starts to go rev rev rev rev .... like I'm tapping on the gas pedal. I did a compresion test and while it was not great, all were 120psi or more.
My friend was telling me that his Intega did that to him once and it was the igniter. But the only reason I don't think it is the igniter is because the car was running just fine before I swapped the heads... ????????
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Could it have anything to do with the fact that I have not hooked up the VTEC solenoid. ? But even it I did hook it up to a rpm activated switch wouldn't it still have to rev past 3K before it activates anyway???
 

·
Registered
Joined
·
97 Posts
seeing how ive had the exact same problem in the past im 99% sure its your timing. Just set the crank to tdc and play around with the cam till you get it right.
 

·
Registered
Joined
·
1,662 Posts
check that the MAP and TPS connectors aren't switched. (actually try swapping them and see if anything changes)
 

·
Banned
Joined
·
3,566 Posts
Sounds like you might have a bad or worn out bearing in the distributor. I had this problem before. The car would idle fine but right up to 3000rpm it would act like there was a rev limiter. The bearing in the distributor wore out and was jumping around alot.
Don
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter · #17 ·
Well I played with the cam timing, I tried it retarded and advanced and nothing changed. I left the intake in the car when I did the head swap and didn't disconnect any sensors so I know the TPS and MAP aren't switched. I'm using the same dizzy as before also but maybe I should try another one. Why is the CEL on while it is running but it not on if you just turn the ignition on without starting it ?? Thanks alot for all the help and ideas..
 

·
Registered
Joined
·
97 Posts
I'm using the same dizzy as before QUOTE]
How? the z6 head use's a differnet dizzy. Im guessing you have a y8 head.
But im still thinking its the timing seeing how nothing changed but the head.
What timing belt are you using? You need the one for the z6 head. I wish you where local so i can take a look at this thing and maybe help you out.
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter · #19 ·
I am using the a6 dizzy in the Z6 head. You have to grind out the mounting holes to get it to bolt up and get the timing set right. Even then you only get to use 2 of the 3 bolts to hold it down.. Kinda ghetto but it works.. And gues what, I finally was able to pull the code from my ecu and its code 4. Crank angle sensor.. So it looks like I get to replace my dizzy anyways... I wish you could help me to, this thing is driving me crazy lol.... Oh and yes I am using a z6 belt..
 

·
Registered
Joined
·
24 Posts
Discussion Starter · #20 ·
:cussing: Ok so I put in a new distributor, fire her up and what do ya know? I still have the same problem... Rev limiter set at 3K and ecu is saying code 4, Crank angle Sensor... So now what? Get a different ECU ? I'm about to try putting a stock A6 head back on, even though I can't see why the head has anything to do with it.. I'm lost... Anyone in WA wanna buy a car ? lol
 
1 - 20 of 34 Posts
Top