Honda D Series Forum banner
1 - 10 of 10 Posts

· Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
My ej2 d15b7 loses all power and stutters really bad if u push the throttle more then 10%. This is worse when the engine is at operating temperature.

I tried checking the engine codes but when i connect the two pins the engine light just stays on. When the pins are not connected there isn't a engine light.

I switched out the o2 sensor for a different one.

I also cleaned up the connector on the thermostat housing.
 

· BATSLOMAN GIVES NO FUCKS.
Joined
·
13,154 Posts
check timing?

also, did you jump the right connector?
 

· Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Just checked timing, timing is still good.

Did check for codes with running engine but nothing pops up.

Do not know the history of the car did replace the spark plugs.

I will order all parts u listed and the fuel filter. Hope that will do it.

Might be map or tps, but will it show a code is they are bad?

Is it possible ecu is bad?

Thanks for all the help:)

Also should add the engine runs perfectly fine at a stable rpm. For example when cruising or indeling engine works as expected. Its only when accelerating or revving the car in neutral.
 

· Registered
93 4d lx, z6,ported, port matched, compression bumped, balanced, manual swap
Joined
·
1,629 Posts
Often times the ecu won't notice a flat spot in a tps or map sensor signal, it just thinks the throttle isn't being opened or load isn't increasing.
 

· Registered
Joined
·
10,091 Posts
do not jsut order parts and throw them at it.


check for spark, fuel, and compression. The first two can be done with a screwdriver and a 12v LED bulb
 
1 - 10 of 10 Posts
Top