turbo zc will not start - D-series.org

Go Back   D-series.org Motor Mayhem & Suspension Satisfaction Forced Induction

D-Series.org is the premier Honda All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-19-2006, 12:36 PM   #1 (permalink)
zcgod
Guest
 
Posts: n/a
Angry turbo zc will not start

I have a 94 dohc turbo zc that will not start. Ive checked for everything that i can think of and cant find the problem. This is what its doing right now. I turn the key over and it startes for a few seconds then dies. Ive checked the fuel pressure regulator and the injectors they seem fine. I checked the dizzy and it seems fine. But when i get to the plugs they are fouled so I put new ones in and try again. Samething cranks but will not start. any ideas would help.thanks

:cussing:
  Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-19-2006, 01:23 PM   #2 (permalink)
 
iTrader: (0)
Join Date: Oct 2005
Posts: 330
Rep Power: 0 freshlane is nobody
iTrader Score: 0 reviews
Default

i just talked to a guy on here with the same prob... both mine and his car would crank but would not start. n my case it was the main relay... i dunno if he resolved his problem....also check fuel pump
freshlane is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-19-2006, 01:24 PM   #3 (permalink)
 
iTrader: (2)
Join Date: Mar 2005
Posts: 331
Rep Power: 0 builtD16a6 is trying to make new friends
iTrader Score: 2 reviews
Default

what fuel management are yout running what size injectors? what fuel pump. are the peak and hold injectors or saturated. i am gonna take a shot in the dark and say your injectors are too big. probably 450 dsm's?? if so your stock ecu can not control them so they dump to much fuel. and flood it out.
builtD16a6 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 02-19-2006, 02:18 PM   #4 (permalink)
sub-sponsor
 
NEP-tuningalltheway's Avatar
 
iTrader: (12)
Join Date: Aug 2005
Location: all over the place
Posts: 5,175
Rep Power: 19 NEP-tuningalltheway is almost there....
NEP-tuningalltheway is almost there....NEP-tuningalltheway is almost there....NEP-tuningalltheway is almost there....NEP-tuningalltheway is almost there....NEP-tuningalltheway is almost there....NEP-tuningalltheway is almost there....NEP-tuningalltheway is almost there....NEP-tuningalltheway is almost there....NEP-tuningalltheway is almost there....
iTrader Score: 12 reviews
Send a message via AIM to NEP-tuningalltheway
Default

Quote:
Originally Posted by freshlane
i just talked to a guy on here with the same prob... both mine and his car would crank but would not start. n my case it was the main relay... i dunno if he resolved his problem....also check fuel pump
yea i resolved mine lol but i got a bad hg now so i took the head off. i messed with my relay threw some fuel injection cleaner in and some new plugs and it cranked right over
__________________
best band eva sublime


"i got my wooden baseball bat and my shiny silver gat and my homies got my back i got all that i need" sublime

f*ck ebay support the industry
need some parts below MSRP on just about anything?
pm me


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

add us on myspace yO!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
NEP-tuningalltheway is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-19-2006, 02:28 PM   #5 (permalink)
zcgod
Guest
 
Posts: n/a
Default

I checked the main relay and its good
No fuel management system just a fpr and the pump is a walbro 255 with stock injectors
I got the car to run for afew seconds then it dies
cant find the reson the spark plugs are so black.this is crazy. thanks for the help
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-19-2006, 02:31 PM   #6 (permalink)
sub-sponsor
 
NEP-tuningalltheway's Avatar
 
iTrader: (12)
Join Date: Aug 2005
Location: all over the place
Posts: 5,175
Rep Power: 19 NEP-tuningalltheway is almost there....
NEP-tuningalltheway is almost there....NEP-tuningalltheway is almost there....NEP-tuningalltheway is almost there....NEP-tuningalltheway is almost there....NEP-tuningalltheway is almost there....NEP-tuningalltheway is almost there....NEP-tuningalltheway is almost there....NEP-tuningalltheway is almost there....NEP-tuningalltheway is almost there....
iTrader Score: 12 reviews
Send a message via AIM to NEP-tuningalltheway
Default

spray starter fluid in your intake mani
rev it at 3000 and if it dies your probally not getting fuel
__________________
best band eva sublime


"i got my wooden baseball bat and my shiny silver gat and my homies got my back i got all that i need" sublime

f*ck ebay support the industry
need some parts below MSRP on just about anything?
pm me


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

add us on myspace yO!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
NEP-tuningalltheway is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-19-2006, 02:53 PM   #7 (permalink)
 
iTrader: (0)
Join Date: Jun 2005
Posts: 629
Rep Power: 0 98_4drCivic is learning the way of the D98_4drCivic is learning the way of the D
iTrader Score: 0 reviews
Default

not to be a dick, but you are going to need better engine management. you will blow that motor up SO quick if you don't contol ignition.
98_4drCivic is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-19-2006, 08:25 PM   #8 (permalink)
 
iTrader: (0)
Join Date: May 2004
Posts: 63
Rep Power: 0 gezzuzz is nobody
iTrader Score: 0 reviews
Default

check ecu
gezzuzz is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-14-2006, 04:08 PM   #9 (permalink)
zcgod
Guest
 
Posts: n/a
Default

found the problem it was the missing link. I took it off to see if changed anything and the car runs fine just cant boost. How would the missing link cause the car to die? thats odd......
  Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-14-2006, 05:00 PM   #10 (permalink)
allwheeldriveturboboxer
 
builthatch's Avatar
 
iTrader: (5)
Join Date: Sep 2003
Location: DEEEEP southern NJ
Posts: 2,469
Rep Power: 26 builthatch is the fucking MAN!!!!builthatch is the fucking MAN!!!!builthatch is the fucking MAN!!!!builthatch is the fucking MAN!!!!
builthatch is the fucking MAN!!!!
iTrader Score: 5 reviews
Send a message via AIM to builthatch
Default

Quote:
Originally Posted by zcgod
found the problem it was the missing link. I took it off to see if changed anything and the car runs fine just cant boost. How would the missing link cause the car to die? thats odd......
how many psi are you running? if it's under 10, you are safe and don't need that ML as far as i'm concerned.
__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

builthatch is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-14-2006, 07:09 PM   #11 (permalink)
keng_lee
Guest
 
Posts: n/a
Default

did you plug the little hole on the missing link?
  Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the D-series.org forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


iconAll times are GMT -8. The time now is 09:03 AM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.