Turbo d16y7 idle help!!!! - D-series.org

Go Back   D-series.org Motor Mayhem & Suspension Satisfaction Forced Induction

D-Series.org is the premier Honda All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-08-2015, 01:45 PM   #1 (permalink)
Member
 
iTrader: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 65
Rep Power: 9 turbodirtyd is nobody
iTrader Score: 0 reviews
Default Turbo d16y7 idle help!!!!

Have a problem with my y7 it seems like the idle is backwards. Cold start itll idle low around 800-1000 when its warm it idles high at 1500rpm. How do i drop the idle down lower? I have cleaned the iacv
turbodirtyd is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-09-2015, 03:57 AM   #2 (permalink)
D-series soldier
 
robgoof's Avatar
 
iTrader: (3)
Join Date: May 2014
Location: and maple syrup ,Eh
Posts: 756
Rep Power: 17 robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!
robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!
iTrader Score: 3 reviews
Default

what year chassis and what ecu


and is this a recent problem or did it always act this way?

Last edited by robgoof; 08-09-2015 at 01:12 PM.
robgoof is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-09-2015, 09:54 AM   #3 (permalink)
D-Series cadet
 
evo_lucian's Avatar
 
iTrader: (0)
Join Date: Jul 2014
Location: Saint Lucia, West Indies
Posts: 418
Rep Power: 8 evo_lucian It's a JDM Star Bitches....
evo_lucian It's a JDM Star Bitches....evo_lucian It's a JDM Star Bitches....evo_lucian It's a JDM Star Bitches....
iTrader Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to evo_lucian
Default

Much too vague, we need more details on the set up. I know my car did this when my water temp sensor was disconnected and thus my idle control valve wasn't functioning
__________________
POVERTY IS THE MOTHER OF INVENTION
instagram: dcwerx

Last edited by evo_lucian; 08-09-2015 at 09:58 AM.
evo_lucian is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 08-11-2015, 02:38 PM   #4 (permalink)
Member
 
iTrader: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 65
Rep Power: 9 turbodirtyd is nobody
iTrader Score: 0 reviews
Default

Its a d16y7 on a 97 ek coupe. It is vitara/eagle rods. Arp headstuds cometic multilayer gasket. Supertech valve springs. Aem cam gear. It is a obd1 p28 s300. I messed with the idle screw after i posted and it dropped the idle down to about 900-1000( warmed up engine to normal temp) but then i had to hold the gas a little when starting and also when i am driving and switch gears or push the clutch or go in neutral it drops down so low it almost stalls.
turbodirtyd is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-12-2015, 03:50 AM   #5 (permalink)
D-series soldier
 
robgoof's Avatar
 
iTrader: (3)
Join Date: May 2014
Location: and maple syrup ,Eh
Posts: 756
Rep Power: 17 robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!
robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!robgoof is the fucking MAN!!!!
iTrader Score: 3 reviews
Default

are you using a 2 wire IAC valve?
robgoof is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-12-2015, 04:01 PM   #6 (permalink)
Member
 
iTrader: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 65
Rep Power: 9 turbodirtyd is nobody
iTrader Score: 0 reviews
Default

Yes i am using two wire
turbodirtyd is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-23-2015, 05:53 AM   #7 (permalink)
D-series lover
 
Charged's Avatar
 
iTrader: (3)
Join Date: Jul 2006
Posts: 222
Rep Power: 14 Charged is learning the way of the DCharged is learning the way of the D
iTrader Score: 3 reviews
Default

Are you using a stock flywheel? as light flywheels tend to drop the rpms quickly.
Charged is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-23-2015, 05:57 AM   #8 (permalink)
D-series lover
 
Charged's Avatar
 
iTrader: (3)
Join Date: Jul 2006
Posts: 222
Rep Power: 14 Charged is learning the way of the DCharged is learning the way of the D
iTrader Score: 3 reviews
Default

Also when you switched to the 2 wire IACV did you modify the wires at the ecu harness connector?
Charged is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-23-2015, 06:42 PM   #9 (permalink)
Member
 
iTrader: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 65
Rep Power: 9 turbodirtyd is nobody
iTrader Score: 0 reviews
Default

Yes i do have a lightweight flywheel
turbodirtyd is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the D-series.org forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


iconAll times are GMT -8. The time now is 01:35 AM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.