Elusive CEL after LC-1 Installation - D-series.org

Go Back   D-series.org Motor Mayhem & Suspension Satisfaction Engine Management

D-Series.org is the premier Honda All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-12-2009, 06:41 PM   #1 (permalink)
All powerful D-series member
 
ddd4114's Avatar
 
iTrader: (7)
Join Date: Mar 2006
Location: Columbus, OH
Posts: 3,452
Rep Power: 20 ddd4114 is hot as a volcanoddd4114 is hot as a volcano
ddd4114 is hot as a volcanoddd4114 is hot as a volcanoddd4114 is hot as a volcanoddd4114 is hot as a volcanoddd4114 is hot as a volcanoddd4114 is hot as a volcanoddd4114 is hot as a volcano
iTrader Score: 7 reviews
Send a message via ICQ to ddd4114 Send a message via AIM to ddd4114 Send a message via MSN to ddd4114 Send a message via Yahoo to ddd4114
Default Elusive CEL after LC-1 Installation

I just installed an LC-1 this weekend, and I'm having a strange issue with an intermittent CEL. When I first start the car, everything seems fine, and the CEL is off. However, once I'm driving for 5-10 min, I'll suddenly see it on. Sometimes it will stay on for the rest of the trip; sometimes it will only be on for a few minutes.

When I pull the trouble codes, it complains about the oxygen sensor, oxygen sensor heater circuit, and ELD. My first thought is that I have a short somewhere, but I can't find any exposed metal. My wires look well insulated, and I've wrapped all of my cheapo Radio Shack connectors with electrical tape. It's also kind of strange because I have the oxygen sensor heater circuit disabled via my EPROM. If I monitor oxygen sensor voltage, it's usually 3.8 V, even when it should be fully warm. Sometimes it will behave normally and bounce around 0.5 V, but that's not always the case.

Does this only indicate a short, or could I be overlooking something? Since this only occurs when the car is in closed loop, I'm assuming that it has something to do with my wiring... but I'm not sure what.

Thanks.
__________________
Dan


Read My Stuff:

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
ddd4114 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-17-2009, 04:14 PM   #2 (permalink)
All powerful D-series member
 
ddd4114's Avatar
 
iTrader: (7)
Join Date: Mar 2006
Location: Columbus, OH
Posts: 3,452
Rep Power: 20 ddd4114 is hot as a volcanoddd4114 is hot as a volcano
ddd4114 is hot as a volcanoddd4114 is hot as a volcanoddd4114 is hot as a volcanoddd4114 is hot as a volcanoddd4114 is hot as a volcanoddd4114 is hot as a volcanoddd4114 is hot as a volcano
iTrader Score: 7 reviews
Send a message via ICQ to ddd4114 Send a message via AIM to ddd4114 Send a message via MSN to ddd4114 Send a message via Yahoo to ddd4114
Default

In case anybody with a similar issue is reading this, the problem seemed to go away. I blame Radio Shack.
__________________
Dan


Read My Stuff:

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
ddd4114 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the D-series.org forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


iconAll times are GMT -8. The time now is 05:46 PM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.