EG hatchback help NO START,NO LIGHTS,NO VOLTAGE FUSE UNDERDASH NO GAUGE - D-series.org

Go Back   D-series.org D-series Knowledge Factory Audio/Electronics

D-Series.org is the premier Honda All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-14-2017, 03:27 PM   #1 (permalink)
n00b
 
1CAM-HAMMA's Avatar
 
iTrader: (0)
Join Date: Aug 2016
Posts: 32
Rep Power: 0 1CAM-HAMMA is a DOUCHE BAG
iTrader Score: 0 reviews
Post EG hatchback help NO START,NO LIGHTS,NO VOLTAGE FUSE UNDERDASH NO GAUGE

EG hatch I need help I ended up finishing putting stuff back together from an engine build put turbo everything back. came to find out my car don't even light up with key on etc run etc. I need help to do this. does anybody know where to even start??? im lost. I started checking the battery it has been charged optima battery. good.

checked power at starter to ground ok.
checked thermostat grounds had large upgraded grounds all over the place trans sides valve covers intake manifolds etc. about 0 gauge wire.
I checked battery power at alternator white wire it only had 4.0volts is it normal? also I don't know what im checking but removed steering wheel cover comum cover and says on the ignition switch side letter B. that wire also had only 4.Volts is that normal???

under dash has only zero fuse power.

at first also it had seemed to work only key on, but with very dim and it felt like it had bad battery but the battery is very good. my aftermarket gauges would act like the battery is very low. idk what the heck is causing .it would dim for a while in on then when I put key to start nothing disappears even worse nothing.

horn don't work. lights don't work hazards don't work. aftermarket gauges etc.

so need help idk what I am doing. ij spent so much time effort and money and dam I gota go work again soon. need help asap thanks.. where do I start.
__________________
Project D16z6 Head with D15z1 Block.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
SINGLE CAMMER HAMMER
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
1CAM-HAMMA is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-14-2017, 03:55 PM   #2 (permalink)
n00b
 
1CAM-HAMMA's Avatar
 
iTrader: (0)
Join Date: Aug 2016
Posts: 32
Rep Power: 0 1CAM-HAMMA is a DOUCHE BAG
iTrader Score: 0 reviews
Post EG hatchback help NO START,NO LIGHTS,NO VOLTAGE FUSE UNDERDASH NO GAUGE

--------------------------------------------------------------------------------

EG hatch I need help I ended up finishing putting stuff back together from an engine build put turbo everything back. came to find out my car don't even light up with key on etc run etc. I need help to do this. does anybody know where to even start??? im lost. I started checking the battery it has been charged optima battery. good.

checked power at starter to ground ok.
checked thermostat grounds had large upgraded grounds all over the place trans sides valve covers intake manifolds etc. about 0 gauge wire.
I checked battery power at alternator white wire it only had 4.0volts is it normal? also I don't know what im checking but removed steering wheel cover comum cover and says on the ignition switch side letter B. that wire also had only 4.Volts is that normal???

under dash has only zero fuse power.

at first also it had seemed to work only key on, but with very dim and it felt like it had bad battery but the battery is very good. my aftermarket gauges would act like the battery is very low. idk what the heck is causing .it would dim for a while in on then when I put key to start nothing disappears even worse nothing.

horn don't work. lights don't work hazards don't work. aftermarket gauges etc.

so need help idk what I am doing. ij spent so much time effort and money and dam I gota go work again soon. need help asap thanks.. where do I start.
__________________
Project D16z6 Head with D15z1 Block.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
SINGLE CAMMER HAMMER
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
1CAM-HAMMA is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-14-2017, 04:36 PM   #3 (permalink)
the artist formerly known as drexelstudent11
 
shoebox_civic's Avatar
 
iTrader: (14)
Join Date: Mar 2007
Location: Norristown, PA
Posts: 3,983
Rep Power: 28 shoebox_civic Still a JDM Star....shoebox_civic Still a JDM Star....
shoebox_civic Still a JDM Star....shoebox_civic Still a JDM Star....
iTrader Score: 14 reviews
Send a message via AIM to shoebox_civic
Default

check main relay and underhood relays
__________________
99 CRV
17 Q50 2.0T
07 350Z touring
90 Skyline GT-R - HKS Drager exhaust, RSR downpipe, metal wheel turbos
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
shoebox_civic is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 02-14-2017, 07:20 PM   #4 (permalink)
n00b
 
iTrader: (0)
Join Date: Feb 2017
Posts: 7
Rep Power: 0 Ryuken is nobody
iTrader Score: 0 reviews
Default

Check the grounds, then the one on the thermostat from the wire harness, did you relocate your battery?? Check continuity from the frame of the car to the engine, then from the engine to the ground wire on your battery... Check your under hood fuse box, there is a big block fuse... If you need more help pm me.. There's a chance it can be anything
Ryuken is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-14-2017, 08:05 PM   #5 (permalink)
D-series G0D
 
2jzdreamin's Avatar
 
iTrader: (49)
Join Date: Aug 2009
Location: C.T.
Posts: 5,819
Rep Power: 30 2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !
2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !
iTrader Score: 49 reviews
Default

You should have 12volts at the alternator white power wire,if that's what you have at the battery

Sounds like you have a short or bad connection or even the main fuse is bad.
__________________
MY BUILD THREAD WITH WIRE AND BRAKE LINE TUCK
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


PM me for obd1,obd2 & k-series tucked harnesses

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

all so do vtec sub-harness

MAGIC-WIRES FOR YOUR ENGINE HARNESS NEEDS

instagram @magicman9won4
2jzdreamin is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-14-2017, 09:04 PM   #6 (permalink)
D-series G0D
 
mattliston's Avatar
 
iTrader: (10)
Join Date: Apr 2009
Location: La Crosse,WI
Posts: 5,771
Rep Power: 32 mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !
mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !
iTrader Score: 10 reviews
Default

white alternator wire should have battery voltage. its shorting out or not fully connected if not reading battery voltage.

Make sure you did not short the battery fuse. it can partially have a connection and provide a few volts.

why bigass ground wire everywhere?

0 or 4 gauge grounds for factory replacements is all you need. tranny to chassis, valvecover to chassis, and battery NEG to chassis.

any additional wires are completely unnecessary and can RARELY create ground loops, leading to sensor noise, but would not block shit from running.
__________________

2003 Hyundai Sonata GLS 2.7 Delta 197k
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

1998 Cadillac Seville SLS just broke 100k
2001 civic LX coupe MTX 199k
Sometimes, the difficult path is the easiest path
D/B/F/H/K compression questions?

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Build what you have!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

mattliston is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-15-2017, 08:33 AM   #7 (permalink)
BATSLOMAN GIVES 0 FUCKS
 
slo_eg8's Avatar
 
iTrader: (28)
Join Date: Mar 2009
Location: TAMPA FLORIDA
Posts: 3,854
Rep Power: 50 slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !
slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !
iTrader Score: 28 reviews
Send a message via AIM to slo_eg8
Default

not sure why you made 2 different threads, but I fixed it for you.
__________________
turbo d16z6
.42/.48 garrett
je pistons, eagle rods, y7 lsd trans w/4.3fd
koni yellow/gc coils
uber rare eg6 optional snowflakes

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

new 95 ej1.
slo_eg8 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-15-2017, 03:08 PM   #8 (permalink)
n00b
 
1CAM-HAMMA's Avatar
 
iTrader: (0)
Join Date: Aug 2016
Posts: 32
Rep Power: 0 1CAM-HAMMA is a DOUCHE BAG
iTrader Score: 0 reviews
Default

ok I found the problem. I currently have a kil switch custom with 0gauge from my neg terminal battery to a kill switch that had a key. another 0gauge wire that goes to the ground side of the chassis. I first thought everything is ok.

I then checked if the switch was bad. negative terminal cable terminal on kill switch side. I checked no voltage only 4 volts. I wiggled and removed the terminal. dam terminal came off I checked the dam 0gauge wire that was wrapped with full wire loom and some electrical tape.
I actually probe test dvmm positive and straight all chassis no voltages.


the cable was full of resistance it had a lot of corrosion inside through the whole cable inside? how the heck this happened.

what kind of cables are good for making battery cables? maybe its a audio 0gauge that caused this?

definitely bad ground..
__________________
Project D16z6 Head with D15z1 Block.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
SINGLE CAMMER HAMMER
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
1CAM-HAMMA is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-15-2017, 04:17 PM   #9 (permalink)
D-series G0D
 
mattliston's Avatar
 
iTrader: (10)
Join Date: Apr 2009
Location: La Crosse,WI
Posts: 5,771
Rep Power: 32 mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !
mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !mattliston is on a level you can only DREAM about! ! !
iTrader Score: 10 reviews
Default

if its copper wire, it will get exposed to the air and oxidate, causing resistance. honda did it for factory grounds, that is why they are so prone to failing, getting crusty and shitty. that is also why honda made so many factory grounds instead of just 1 or 2 under the hood.


get rid of the kill switch. if you use it every day, your ecu is basically constantly learning and you will never get the most performance or gas mileage out of it.

put a kill on the fuel pump wiring if you need something like that. or on the injector harness

edit: just cut the 0 gauge wiring back, put new ends on it, and either e-tape the ends, or heat shrink them
__________________

2003 Hyundai Sonata GLS 2.7 Delta 197k
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

1998 Cadillac Seville SLS just broke 100k
2001 civic LX coupe MTX 199k
Sometimes, the difficult path is the easiest path
D/B/F/H/K compression questions?

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Build what you have!
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

mattliston is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the D-series.org forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


iconAll times are GMT -8. The time now is 09:12 PM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.