Electrical Issues del Sol - D-series.org

Go Back   D-series.org D-series Knowledge Factory Audio/Electronics

D-Series.org is the premier Honda All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-31-2013, 06:34 PM   #1 (permalink)
Member
 
NaveLB's Avatar
 
iTrader: (0)
Join Date: Jan 2013
Location: Minneapolis, MN
Posts: 57
Rep Power: 0 NaveLB is trying to make new friends
iTrader Score: 0 reviews
Default Electrical Issues del Sol

Hey everyone, I was wondering if you could help me out with my electrical issues I have going with my car. Quick background on this, I did a motor build about 3yrs ago and everything worked great. No issues whatsoever. Well once I put the motor back in, I hooked up some A pillar gauges (well a friend of mine did) and noticed that my driver side headlight was dim and according to my gauge cluster, my high beams were on when the actually were on low beam. When I actually went to put my high beams on, the A pillar gauges shut off and my driver side headlight would shut off completely. I also started to develop a pulsing in everything (headlights, tail lights, running lights, gauge cluster and cd deck) I ripped out the A pillar gauges hoping that would fix my issue but problems still continue.

Now my driver side headlight will not turn on at all, and I'm still having this pulsing issue and my clock in my gauge cluster does not come on at all. I'm completely stumped. I've started to narrow down some stuff that I thought might be theculprit but obviously they have not fixed my problems.

I've replaced my battery, power cable, all the grounds and had my alternator checked out and that seems to be just fine. Im at a point with this that I just want to take the car in and have someone work on it. Please help or point me in the right direction
__________________
1994 Honda del Sol Si-sleeved d16z6
DO NOT GET WORK DONE BY JG ENGINE DYNAMICS
NaveLB is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-31-2013, 06:54 PM   #2 (permalink)
D-series G0D
 
2jzdreamin's Avatar
 
iTrader: (49)
Join Date: Aug 2009
Location: C.T.
Posts: 5,819
Rep Power: 30 2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !
2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !2jzdreamin is on a level you can only DREAM about! ! !
iTrader Score: 49 reviews
Default

Check the wires at the headlight plug for brakes.

Was the headlight wiring messed with at all?
__________________
MY BUILD THREAD WITH WIRE AND BRAKE LINE TUCK
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


PM me for obd1,obd2 & k-series tucked harnesses

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

all so do vtec sub-harness

MAGIC-WIRES FOR YOUR ENGINE HARNESS NEEDS

instagram @magicman9won4
2jzdreamin is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-01-2013, 05:49 PM   #3 (permalink)
Member
 
NaveLB's Avatar
 
iTrader: (0)
Join Date: Jan 2013
Location: Minneapolis, MN
Posts: 57
Rep Power: 0 NaveLB is trying to make new friends
iTrader Score: 0 reviews
Default

I did not see any breaks in the wiring and the harness itself was never touched. Could the engine harness itself maybe of took a shit or is starting to take a shit on me???
__________________
1994 Honda del Sol Si-sleeved d16z6
DO NOT GET WORK DONE BY JG ENGINE DYNAMICS
NaveLB is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 08-01-2013, 07:25 PM   #4 (permalink)
Member
 
iTrader: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 65
Rep Power: 0 CapcomEF9 is nobody
iTrader Score: 0 reviews
Default

I'm not an electrical genius but did you try checking fuses? I remember when I bought my car they rigged up the fuses some odd way and after a few months the high beams only had one coming on and it was making another light shut off(I can't remember if it was my gauge cluster or something else.) as well. You never know.
CapcomEF9 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-03-2013, 05:24 AM   #5 (permalink)
n00b
 
iTrader: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 4
Rep Power: 0 snypez is nobody
iTrader Score: 0 reviews
Default

I would start by looking at the wiring for those new guages. Where did your friend tap in for power? Are they backlit? Where did he tap in for the backlight? Did he split a wire to tap in then reconnect it to a different wire?
snypez is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-04-2013, 03:37 PM   #6 (permalink)
Member
 
NaveLB's Avatar
 
iTrader: (0)
Join Date: Jan 2013
Location: Minneapolis, MN
Posts: 57
Rep Power: 0 NaveLB is trying to make new friends
iTrader Score: 0 reviews
Default

Quote:
Originally Posted by CapcomEF9 View Post
I'm not an electrical genius but did you try checking fuses? I remember when I bought my car they rigged up the fuses some odd way and after a few months the high beams only had one coming on and it was making another light shut off(I can't remember if it was my gauge cluster or something else.) as well. You never know.
I did check the fuses and they seemed to be all good. I will check again just to make sure.

Quote:
Originally Posted by snypez View Post
I would start by looking at the wiring for those new guages. Where did your friend tap in for power? Are they backlit? Where did he tap in for the backlight? Did he split a wire to tap in then reconnect it to a different wire?
They are backlit, I will double check on exactly where he tapped into and I will take a picture of it as well to show you guys. It will not be for a couple days as I will be traveling for work. If my memory serves me correctly, he split a wire to tap in nd then reconnected it.
__________________
1994 Honda del Sol Si-sleeved d16z6
DO NOT GET WORK DONE BY JG ENGINE DYNAMICS
NaveLB is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-04-2013, 05:05 PM   #7 (permalink)
Member
 
NaveLB's Avatar
 
iTrader: (0)
Join Date: Jan 2013
Location: Minneapolis, MN
Posts: 57
Rep Power: 0 NaveLB is trying to make new friends
iTrader Score: 0 reviews
Default

What about my dash harness?? Could that maybe cause it also?
__________________
1994 Honda del Sol Si-sleeved d16z6
DO NOT GET WORK DONE BY JG ENGINE DYNAMICS
NaveLB is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the D-series.org forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


iconAll times are GMT -8. The time now is 08:59 PM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.