Gauges not functioning in 2002 lx coupe - D-series.org

Go Back   D-series.org Motor Mayhem & Suspension Satisfaction 7th Gen

D-Series.org is the premier Honda All Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-04-2016, 07:36 PM   #1 (permalink)
D-series PIMP
 
uxaxi's Avatar
 
iTrader: (13)
Join Date: Nov 2007
Location: Tacoma Wa
Posts: 1,104
Rep Power: 12 uxaxi is a name known to alluxaxi is a name known to alluxaxi is a name known to alluxaxi is a name known to alluxaxi is a name known to alluxaxi is a name known to alluxaxi is a name known to alluxaxi is a name known to alluxaxi is a name known to all
iTrader Score: 13 reviews
Default Gauges not functioning in 2002 lx coupe

Hey guys, it's been a few years since i've posted here, been away from Hondas for a while but my wife decided it was a good idea to buy a 2002 civic lx coupe for commuting, even though it needed work.

It needed an input shaft bearing/seal, throw out bearing, and clutch, now that those are taken care of and the car runs/sounds great, i'm stuck with a cluster that doesn't show temp, rpm, speed, or fuel with the car running.

The car shows miles driven, so i know its getting a signal from the VSS, and i've done the little diagnostic test thing with holding the trip button / flipping the lights and watching the needles go up and back down, but i'm stumped now.

I see a green plug by the pedals on the left and i'm not sure what its for. It looks as though someone "repaired" some wires on it, but i don't see where it would connect to anything.

Does anyone have any tips/tricks to getting this thing working properly again?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20160404_192211_resized.jpg
Views:	25
Size:	336.2 KB
ID:	105578   Click image for larger version

Name:	20160404_191920_resized.jpg
Views:	44
Size:	105.7 KB
ID:	105586  
uxaxi is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-04-2016, 07:55 PM   #2 (permalink)
BATSLOMAN GIVES 0 FUCKS
 
slo_eg8's Avatar
 
iTrader: (28)
Join Date: Mar 2009
Location: TAMPA FLORIDA
Posts: 3,853
Rep Power: 50 slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !
slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !slo_eg8 is on a level you can only DREAM about! ! !
iTrader Score: 28 reviews
Send a message via AIM to slo_eg8
Default

https://www.2carpros.com/questions/2...-gauge-cluster

2002 Civic LX Gauge Cluster problems - HondaCivicForum.com



also have a feeling that plug goes to the gauge
__________________
turbo d16z6
.42/.48 garrett
je pistons, eagle rods, y7 lsd trans w/4.3fd
koni yellow/gc coils
uber rare eg6 optional snowflakes

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

new 95 ej1.
slo_eg8 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-05-2016, 06:57 AM   #3 (permalink)
D-series PIMP
 
uxaxi's Avatar
 
iTrader: (13)
Join Date: Nov 2007
Location: Tacoma Wa
Posts: 1,104
Rep Power: 12 uxaxi is a name known to alluxaxi is a name known to alluxaxi is a name known to alluxaxi is a name known to alluxaxi is a name known to alluxaxi is a name known to alluxaxi is a name known to alluxaxi is a name known to alluxaxi is a name known to all
iTrader Score: 13 reviews
Default

It looks like the same type of plug, but i don't think it can reach all the way up to the cluster from the pedals.

Any idea where G501 is located? Its supposed to be a ground for the main harness, the pictures in the service manual aren't super helpful about saying if its under the carpet or up behind the blower motor =\

And ya, the link you posted was the one i used before coming here and tried the diagnostic test. no "error" light showing, only weird thing was the needles were supposed to go to 100% full i believe, but they only wen't to ~75%, fuel, rpm, coolant, and mph. Though the diagnostic test doesn't say anything about possible problems if the test isn't passed perfectly.
uxaxi is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the D-series.org forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Security Question
*Required, this field is not shown to others: While balancing on a piece of wood, two inches by four inches known as a 2x4, john and his friend sally both spotted a dalmatian inside a truck with sirens, headed to put out a fire. State what kind of animal is mentioned in the sentence above.
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


iconAll times are GMT -8. The time now is 08:35 AM. | Welcome to Forum, please register to access all of our features.